تاثیر بی نظیر روغن های آشپزی سالم

پایدار بودن روغن های پخت و پز

امروزه در انتخاب چربی ها و روغن ها برای پخت و پز گزینه های زیادی دارید. اما فقط انتخاب روغن هایی که سالم هستند ، مهم نیست بلکه این که آیا آنها بعد از پخت و پز سالم باقی می مانند. وقتی در حال گرما زیاد پخت و پز می کنید ، می خواهید از روغن هایی استفاده کنید که پایدار هستند و اکسید نمی شوند و به راحتی سفت می شوند. هنگامی که روغن ها تحت اکسیداسیون قرار می گیرند ، آنها با اکسیژن واکنش نشان می دهند تا رادیکال های آزاد و ترکیبات مضر تشکیل دهند که قطعاً نمی خواهید آنها را مصرف کنید. مهمترین عامل در تعیین مقاومت یک روغن در برابر اکسیداسیون و تسریع ، هر دو در گرمای زیاد و کم ، میزان نسبی اشباع اسیدهای چرب موجود در آن است. چربی های اشباع فقط در مولکول های اسید چرب فقط پیوندهای منفرد دارند ، چربی های اشباع نشده دارای یک پیوند مضاعف است. و چربی های اشباع شده دارای دو یا بیشتر هستند. این پیوندهای دوتایی هستند که از نظر شیمیایی واکنش پذیر و نسبت به گرما حساس هستند. چربی های اشباع شده و چربی های اشباع نشده در برابر حرارت بسیار مقاوم هستند ، اما از روغن هایی که چربی های اشباع نشده  هستند باید برای پخت و پز استفاده شود .

در این مبحث می خواهیم در مورد هر نوع روغن و چربی ها در پخت و پز به طور خاص بحث کنیم.

 روغن های غذایی

روغن نارگیل

وقتی صحبت از پخت و پز با گرما زیاد می شود ، روغن نارگیل بهترین انتخاب برای  شما است. بیش از 90٪ اسیدهای چرب موجود در آن اشباع شده اند که باعث می شود در مقابل گرما بسیار مقاوم باشد. این روغن در دمای اتاق نیمه جامد است و می تواند ماه ها و سال ها بدون ماندگاری دوام بیاورد. روغن نارگیل همچنین دارای مزایای سلامتی قوی و قدرتمندی است. به خصوص از نظر اسیدهای چرب به نام لوریک اسید سرشار است که می تواند کلسترول را بهبود بخشد و به از بین بردن باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا کمک کند . چربی های موجود در روغن نارگیل نیز می توانند سوخت و ساز بدن را کمی افزایش داده و احساس پر بودن را در مقایسه با سایر چربی ها افزایش دهند. این تنها روغن پخت و پز است که آن را به لیست غذاهای فوق العاده نیز تبدیل کرده است.

تجزیه اسیدهای چرب:

  • اشباع: 92٪.
    اشباع نشده اشباع شده: 6٪.
    اشباع نشده اشباع شده: 1.6٪.

حتما روغن نارگیل باکره را انتخاب کنید . این ماده ارگانیک است ، طعم خوبی دارد و فواید سلامتی زیادی دارد. چربی های اشباع استفاده ناسالم در نظر گرفته است، اما مطالعات جدید ثابت می کند که آنها کاملا بی ضرر است. چربی های اشباع شده منبع ایمنی انرژی برای انسان هستند.

 

کره

کره نیز به دلیل محتوای چربی اشباع شده در گذشته تا به امروز استفاده شده است و مورد استقبال مردم قرار گرفته است. اما واقعاً دلیلی برای ترس از کره واقعی وجود ندارد. این مارگارین فرآوری شده است که واقعا فوق العاده است . کره واقعی برای شما مناسب است و در واقع نسبتاً مغذی است. حاوی ویتامین های A ، E و K2 است. همچنین سرشار از اسیدهای چرب Conjugated اسید لینولئیک اسید (CLA) و بوتیرات است که هر دو مزایای سلامتی قدرتمندی دارند. CLA ممکن است درصد چربی بدن را در انسان کاهش دهد و بوتیرات می تواند با التهاب مقابله کند ، و در نهایت سلامت روده را بهبود بخشد و نشان داده شده است که موش ها در مقابل چاق شدن کاملاً مقاوم هستند.

تجزیه اسیدهای چرب:

  • اشباع: 68٪.
    اشباع نشده: 28٪.
    اشباع نشده اشباع شده: 4٪.

کره معمولی حاوی مقادیر کمی قند و پروتئین است و به همین دلیل تمایل دارد هنگام پخت و پز با حرارت زیاد مانند سرخ شدن دچار سوختگی شود. اگر می خواهید از این کار اجتناب کنید ، می توانید کره شفاف یا گچ تهیه کنید.

در اینجا یک آموزش عالی در مورد چگونگی شفاف سازی کره آورده شده است.

حتما کره را از گاوهایی که دارای چمن زار هستند انتخاب کنید . این کره در مقایسه با کره گاوهای دارای غلات دارای ویتامین K2 ، CLA و سایر مواد مغذی است.

 

 

روغن زیتون

روغن زیتون به دلیل داشتن اثرات سالم در قلب بسیار شناخته شده است و اعتقاد بر این است که دلیل اصلی فواید سلامتی رژیم مدیترانه ای می باشد. همچنین برخی از بررسی ها نشان می دهد که روغن زیتون می تواند نشانگرهای بهداشتی را بهبود بخشد. این می تواند کلسترول HDL (خوب) را افزایش داده و میزان کلسترول LDL اکسیده شده در گردش خون را کاهش دهد.

تجزیه اسیدهای چرب:

  • اشباع: 14٪.
    اشباع نشده: 75٪.
    اشباع نشده اشباع شده: 11٪.

مطالعات مربوط به روغن زیتون نشان می دهد که با وجود داشتن اسیدهای چرب با پیوند دو برابر ، هنوز هم می توانید از آن برای پخت و پز استفاده کنید زیرا نسبت به گرما نسبتاً مقاوم است.

این روغن با کیفیت فوق العاده ای همراه است . این ماده از مواد مغذی و آنتی اکسیدان بسیار بیشتری نسبت به نوع تصفیه شده برخوردار است. به علاوه طعم آن بسیار بهتر است. روغن زیتون خود را در جای خنک و خشک و تاریک نگه دارید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود.

 

 

روغن نخل

روغن نخل از میوه نخل های روغن حاصل می شود. این ماده بیشتر از چربی های اشباع و اشباع نشده و دارای مقادیر کمی از اشباع نشده و اشباع شده است. این باعث می شود روغن نخل به عنوان یک انتخاب مناسب برای پخت و پز باشد. روغن نخل قرمز بهترین است. همچنین سرشار از ویتامین های E ، کوآنزیم Q10 و سایر مواد مغذی است. با این حال ، نگرانی هایی در مورد پایداری برداشت روغن نخل وجود دارد ، ظاهراً رشد این درختان به معنای محیط کمتری برای Orangutans است که یک گونه در معرض خطر است.

 


بیشتر بخوانید : فواید اعجاب انگیز روغن بادام و کاربرد های آن


 

روغن ماهی

روغن ماهی از نظر فرم حیوانی اسیدهای چرب امگا 3 که DHA و EPA هستند بسیار غنی است. یک قاشق غذاخوری روغن ماهی می تواند نیاز روزانه شما به این اسیدهای چرب بسیار مهم را برآورده کند. بهترین روغن ماهی روغن کبد ماهی COD است ، زیرا همچنین سرشار از ویتامین D3 است که بخش بزرگی از جهان از نظر آن کمبود است. اما به دلیل غلظت بالای چربی های اشباع نشده ، روغن ماهی هرگز نباید برای پخت و پز استفاده شود. بهتر است به عنوان یک مکمل ، یک قاشق غذاخوری در روز استفاده شود. در مکانی خنک ، خشک و تاریک نگه دارید.

 

روغن کتان

روغن کتان حاوی مقادیر زیادی از گیاه امگا 3 ، آلفا لینولنیک اسید (ALA) است. بسیاری از افراد از این روغن برای مکمل چربی های امگا 3 استفاده می کنند. با این وجود ، مگر اینکه وگان باشید ، بنابراین توصیه می شود به جای آن از روغن ماهی استفاده کنید. بر اساس بررسی ها ،شواهد نشان می دهد که بدن انسان به طور مؤثر ALA را به اشکال فعال ، EPA و DHA تبدیل نمی کند ، که روغن ماهی دارای مقدار زیادی است.با توجه به مقدار زیادی چربی های اشباع نشده ، روغن دانه کتان را نباید برای پخت و پز استفاده کرد.

 

 

روغن کانولا

روغن کلزا از دانه کلزا حاصل می شود اما اسید اوریک (یک ماده سمی و تلخ) از آن خارج شده است. تجزیه اسیدهای چرب روغن کلزا در واقع نسبتاً خوب است ، به طوری که اکثر اسیدهای چرب اشباع نشده هستند ، سپس حاوی امگا 6 و امگا 3 به نسبت 2: 1 هستند که کاملا عالی است. با این حال ، روغن کانولا قبل از تبدیل شدن به محصول نهایی ، باید روش های بسیار سختی را طی کند.

 

 روغن های غذایی

روغن های گردو و روغن بادام زمینی

روغن های آجیل زیادی وجود دارد و برخی از آنها طعم عالی دارند. با این حال ، آنها از نظر چربی های اشباع نشده بسیار غنی هستند ، که آنها را به یک انتخاب ضعیف برای پخت و پز تبدیل می کند. آنها می توانند به عنوان بخشی از دستور العمل ها مورد استفاده قرار گیرند ، اما هیچ غذای گرمایی را با آنها سرخ نکنید و یا انجام ندهید. همین در مورد روغن بادام زمینی نیز صدق می کند. از نظر فنی بادام زمینی آجیل نیست (آنها حبوبات هستند) اما ترکیب روغن مشابه است. با این وجود یک استثنا وجود دارد و آن روغن مغز ماکادامیا است که بیشتر اشباع نشده (مانند روغن زیتون) است. این گران قیمت است ، اما میتوان گفت که طعمی عالی دارد. همچنین در صورت تمایل می توانید از روغن ماکادامیا برای پخت و پز با حرارت کم یا متوسط ​​استفاده کنید.

 


بیشتر بخوانید : فواید خارق العاده سلامتی روغن زیتون چیست؟


 

عوارض روغن های دانه ای و گیاهی

دانه های صنعتی و روغن های گیاهی محصولات بسیار فرآوری شده ای هستند که به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 6 بسیار غنی هستند. نه تنها نباید با آنها آشپزی کنید ، بلکه باید به طور کلی از آنها اجتناب کنید.

این روغن ها در چند دهه گذشته توسط رسانه ها و بسیاری از متخصصان تغذیه به اشتباه شناخته شده اند. با این حال ، داده های جدید این روغن ها را با بسیاری از بیماری های جدی از جمله بیماری های قلبی و سرطان پیوند می دهد . همچنین بهتر است از این روغن ها خودداری کنید:

  • روغن سویا
    روغن ذرت
    روغن پنبه دانه
    روغن کلزا
    روغن کلزا
    روغن آفتابگردان
    روغن کنجد
    روغن دانه انگور
    روغن گلرنگ
    روغن سبوس برنج

در یک مطالعه دیگر همچنین به روغن های گیاهی رایج در قفسه های مواد غذایی در بازار ایالات متحده پرداخته شده و کشف شده است که آنها بین 0.56 تا 4.2٪ چربی های ترانس حاوی بسیار سمی هستند.

بنابراین خواندن برچسب ها مهم است . اگر هر یک از این روغن ها را روی یک بسته بندی غذایی که قرار است از آن استفاده کنید پیدا کنید ، بهتر است چیز دیگری خریداری کنید.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *