هرآنچه باید راجع به سلنیوم بدانید.

سلنیوم یک ماده معدنی اساسی است که برای بسیاری از فرآیندهای بدن از جمله عملکرد شناختی ، سیستم ایمنی سالم و باروری در زنان و مردان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . به گفته دفتر مکمل های غذایی ایالات متحده ، این ماده در متابولیسم هورمون تیروئید و سنتز DNA کمک می کند و به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو و عفونت کمک می کند. این ماده در بافت های انسانی ، بیشتر در عضلات اسکلتی وجود دارد. منابع غذایی متنوع است. آنها شامل آجیل ، غذاهای دریایی و گوشت برزیل هستند. مقدار سلنیوم موجود در مواد غذایی غالباً به غلظت سلنیوم در خاک و آب بستگی دارد که کشاورزان در آن رشد کرده یا مواد غذایی را پرورش داده اند.

 

 

حقایق سریع در مورد سلنیوم

در اینجا نکات کلیدی در مورد سلنیوم ذکر شده است. جزئیات بیشتر در مقاله اصلی است. سلنیوم ماده معدنی است که در بسیاری از عملکردهای بدن نقش به سزایی دارد. ممکن است در برابر سرطان ، مشکلات تیروئید ، افت شناختی و آسم محافظت کند ، اما تحقیقات و مطالعات بیشتری نیز لازم است.
آجیل برزیل ، برخی از ماهی ها ، برنج قهوه ای و تخم مرغ منابع خوبی هستند. بهترین منبع مواد مغذی مواد غذایی است. در مورد هر نوع مصرف مکمل ابتدا باید با پزشک صحبت شود.

 

 فواید سلنیوم

 

فواید سلنیوم برای سلامتی

سلنیوم یک ماده معدنی ضروری است که به عملکرد شناختی و باروری کمک می کند. سلنیوم ممکن است به جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی ، مشکلات تیروئید ، افت شناختی کمک کند و این به معنای اختلالات مربوط به تفکر ، سرطان و سایر موارد است.

کاهش شناختی: فعالیت آنتی اکسیدانی سلنیوم با افزایش سن باعث خطر کاهش شناختی یا روانی می شود. با این وجود ، شواهد حاصل از تحقیقات و مطالعات مختلط است ، و مکمل های سلنیوم هنوز برای افرادی که در معرض بیماری هایی مانند آلزایمر قرار دارند ، تجویز نشده است ، اگرچه ممکن است نقشی در پیشگیری داشته باشد که هنوز در دست بررسی است.

اختلالات تیروئید: سلنیوم نقش مهم و به سزایی در تولید و سوخت و ساز هورمون تیروئید دارد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد زنانی که سطح سلنیوم بالاتری دارند ، مشکلات تیروئید کمتری دارند ، اما این مورد برای آقایان به اثبات نرسیده است ، و مطالعات دیگر نتایج متفاوتی به همراه داشته است. مطالعات بیشتری در حال انجام است تا تصمیم بگیرند که آیا مکمل های سلنیوم ممکن است سلامت تیروئید را پشتیبانی کند.

سرطان: نقشی که سلنیوم در ترمیم DNA و سایر عملکردها دارد ممکن است به معنای جلوگیری از سرطان باشد. با این حال ، مطالعات نتایج متفاوتی به همراه داشته است.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در سال 2003 نتیجه گرفت:

برخی شواهد علمی نشان می دهد که مصرف سلنیوم ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش دهد. همواره مطالعات و بررسی ها ، نشان داده اند که سلنیوم همچنین ممکن است به:

  • پیشرفت HIV به ایدز جلوگیری کند
    خطر سقط جنین را کاهش دهد
    در برابر آسم محافظت کند

در مورد اینکه آیا سلنیوم یک زن در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به آسم را پیش بینی کند ، بررسی شده است. در حالی که سلنیوم برای بسیاری از جنبه های سلامت انسان کاملاً مؤثر است ، شواهد بسیار کمی وجود دارد که نشان می دهد مکمل ها می توانند در جلوگیری از این شرایط مفید باشند.

 

ممکن است در برابر بیماری های قلبی محافظت کند

رژیم غذایی سرشار از سلنیوم ممکن است به سلامت قلب شما کمک کند ، زیرا سطح پایین سلنیوم با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است. در تجزیه و تحلیل 25 مطالعه مشاهده ای ، افزایش 50٪ در سطح سلنیوم خون با کاهش 24٪ در خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه بوده است . سلنیوم همچنین ممکن است علائم التهاب را در بدن شما کاهش دهد ، یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری قلبی. به عنوان مثال ، بر اساس مطالعات و تحقیقات بررسی 16 مطالعه کنترل شده از جمله بیش از 433،000 فرد مبتلا به بیماری قلبی نشان داد که مصرف مکمل سلنیوم باعث کاهش سطح پروتئین واکنشی C نشانگر التهابی (CRP) می شود.

علاوه بر این ، سطح گلوتاتیون پراکسیداز ، یک آنتی اکسیدان قدرتمند را افزایش داده است . این نشان می دهد که سلنیوم با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند . استرس اکسیداتیو و التهاب با آترواسکلروز یا ایجاد پلاک در شریان ها ارتباط دارد. آترواسکلروز می تواند منجر به مشکلات سلامتی خطرناکی مانند سکته مغزی ، سکته قلبی و بیماری قلبی شود . ترکیب غذاهای سرشار از سلنیوم در رژیم غذایی شما یک روش عالی برای حداقل نگه داشتن سطح استرس اکسیداتیو و التهاب است.

 


بیشتر بخوانید : فواید سلامتی لیکوپن و منابع غذایی برتر


 

 

به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند عمل می کند

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی در مواد غذایی هستند که از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. رادیکال های آزاد محصولاتی فرعی مانند متابولیسم هستند که روزانه در بدن شما ایجاد می شوند . آنها عملکردهای مهمی از جمله محافظت از بدن شما در برابر بیماری ها را انجام می دهند. با این حال ، مواردی مانند استعمال سیگار ، استفاده از الکل و استرس می تواند باعث افزایش رادیکال های آزاد شود. این منجر به استرس اکسیداتیو می شود و به سلول های سالم آسیب می رساند .

استرس اکسیداتیو با شرایط مزمن مانند بیماری های قلبی ، آلزایمر و سرطان و همچنین پیری زودرس و خطر سکته مغزی ارتباط دارد . آنتی اکسیدان ها مانند سلنیوم با نگه داشتن تعداد رادیکال های آزاد باعث کاهش استرس اکسیداتیو می شوند . آنها با خنثی کردن رادیکال های آزاد اضافی و محافظت از سلول ها در برابر صدمات ناشی از استرس اکسیداتیو کار می کنند. در نتیجه ، سلنیوم یک آنتی اکسیدان کاملا قدرتمند و قوی است که با استرس اکسیداتیو مبارزه می کند و در دفاع بدن شما از شرایط مزمن مانند بیماری های قلبی و سرطان نیز کمک می کند .

مصرف توصیه شده

مصرف کافی سلنیوم در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به آسم در کودکان را کاهش دهد. مقدار توصیه شده روزانه (DV) یا کمک هزینه روزانه برای سلنیوم 55 میکروگرم (میلی گرم) در روز برای بزرگسالان است. در دوران بارداری ، یک زن باید 60 میکروگرم مصرف کند ، و زنان شیرده باید روزانه 70 میکروگرم مصرف کنند. کمبود سلنیوم در سراسر جهان نادر است. برای توسعه اغلب سالها طول می کشد و معمولاً فقط در مناطقی با محتوای سلنیوم به شدت کم در خاک رخ می دهد.

چندین منطقه در چین از نظر میزان سلنیوم خاک کم هستند ، اما کمبودهای جمعیت از طریق برنامه های مکمل برطرف شده است. مکمل های سلنیوم موجود است ، اما بهتر است از طریق غذا هر نوع ویتامین یا مواد معدنی را به دست آورید. این ویتامین یا ماده معدنی به تنهایی نیست که غذاهای خاص را به بخشی مهم از رژیم غذایی ما تبدیل کند ، بلکه نحوه عملکرد مواد مغذی در کنار هم است. جداسازی مواد مغذی خاص به صورت مکمل لزوماً همان مزایای سلامتی را با مصرف مواد مغذی از یک غذای کامل ارائه نمی دهد. نیاز روزانه هر ماده مغذی ابتدا باید از طریق غذا تامین شود.

 

منابع غذایی

سلنیوم به احتمال زیاد به جای میوه و سبزیجات تازه ، در غلات کامل و محصولات حیوانی یافت می شود.

غذاهای زیر منبع خوبی هستند:

  • آجیل برزیل: 1 اونس 544 میکروگرم (میلی گرم) یا 777 درصد از مقدار توصیه شده روزانه (DV) را فراهم می کند
  • ماهی تن: 3 اونس تن زرد رنگ ، خشک پخته شده ، حاوی 92 میکروگرم یا 131 درصد DV است .
  • Halibut ، پخته شده: 3 اونس ، خشک پخته شده ، حاوی 47 میکروگرم یا 68 درصد DV است .
  • برنج قهوه ای ، پخته شده: 1 فنجان حاوی 19 میکروگرم است
  • تخم مرغ: یک تخم مرغ بزرگ حاوی 15 میکروگرم است
  • نان ، سفید: 1 قطعه 10 میکروگرم تهیه می کند

میزان سلنیوم موجود در غلات و غذاهای حاوی دانه بستگی به مقدار خاک در جایی که غلات وجود دارد بستگی دارد.

 


بیشتر بخوانید : هر آنچه باید در مورد سالمونلا و علائم آن بدانید.


 

عوارض جانبی سلنیوم

حد بالایی در روز برای سلنیوم 400 میکروگرم برای بزرگسالان است. سمیت سلنیوم به دلیل مصرف بیش از حد نادر ، به ویژه از منابع غذایی بسیار نادر است ، اما مصرف بیش از حد مکمل های بسیار غلیظ می تواند اثرات منفی داشته باشد.

اینها شامل موارد زیر است:

  • بوی سیر مانند روی تنفس و طعم فلزی در دهان
    ناخن های شکننده
    دندانهای پوسیده یا پوسیده
    مشکلات دستگاه گوارش مانند حالت تهوع
    ناهنجاری های عصبی
    خستگی و تحریک پذیری
    ضایعات پوستی و بثورات پوستی
    ریزش مو

در موارد شدید ممکن است منجر به نارسایی کلیه ، نارسایی قلبی و مرگ شود. مکمل های سلنیوم همچنین می تواند با برخی از داروها از جمله سیس پلاتین ، یک داروی شیمی درمانی ، در تعامل باشد. مصرف این دارو می تواند باعث کاهش سطح سلنیوم در بدن شود.

 

استفاده از مکمل های سلنیوم

دستورالعمل های غذایی 2015،2020 برای آمریکایی ها مردم را ترغیب می کند تا مواد مغذی خود را از منابع غذایی به جای مکمل ها دریافت کنند. خوردن یک رژیم غذایی متنوع و سالم از تمرکز روی مواد مغذی فردی به عنوان کلید سلامتی مهم است. هنگام مصرف هرگونه مکمل ، خرید از یک منبع معتبر مهم است. در ایالات متحده ، سازمان غذا و داروی (FDA) مکمل های کیفیت ، خلوص ، بسته بندی یا قدرت مانیتور نمی شود.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *