همه چیزهایی که باید در مورد آناناس بدانید

آناناس یک میوه گرمسیری می باشد که در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی و اصلی در بسیاری از خانه ها در سراسر جهان موجود است.
کریستوفر کلمب پس از اعزامی به آمریکای جنوبی ، آناناس را به اروپا باز گرداند . آناناس به عنوان یک میوه عجیب و غریب شناخته می شد ، که فقط در لوکس ترین ضیافت ها سرو می شده است .
با این وجود ، آناناس در حال حاضر رایج می باشد ، و مردم قادر به لذت بردن از آن ها به صورت جامد ، خشک و آب میوه هستند . در آمریکای مرکزی و جنوبی ، آناناس نه تنها به دلیل طعم شیرین آن ارزش دارد بلکه قرن هاست که برای درمان مشکلات هضم و التهاب  نیز مورد استفاده قرار می گیرد .
در این مقاله به بررسی مزایای سلامتی و تغذیه آناناس و همچنین ارائه راه هایی برای قرار دادن آن در رژیم غذایی می پردازیم .

 

فواید آناناس

خوردن میوه و سبزیجات از همه نوع از دیرباز با کاهش خطر بسیاری از شرایط سلامتی مرتبط با سبک زندگی همراه بوده است . بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف غذا های گیاهی مثل آناناس باعث کاهش خطر چاقی ، مرگ و میر کلی ، دیابت و بیماری های قلبی می شود و همچنین باعث ایجاد چهره و موی سالم ، افزایش انرژی و وزن کمتری نیز می شود .

 

آناناس

 

موارد زیر مزایای احتمالی خوردن آناناس می باشد .

دژنراسیون ماکولا مربوط به سن

طبق یک مطالعه آینده نگر از سال 2004 ، کسانی که 3 یا بیشتر وعده در روز از تمام میوه ها می خورند ، خطر کاهش یافته و پیشرفت روند دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را نشان دادند .

پیشگیری از آسم

خطر مبتلا به آسم در اشخاصی که مقدار زیادی از مواد مغذی خاص مصرف می کنند کمتر می باشد . یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است . این گیاه در غذا های گیاهی به رنگ نارنجی ، زرد و سبز تیره همانند آناناس ، انبه ، پاپایا ، زردآلو ، کلم بروکلی ، طالبی ، کدو تنبل و هویج یافت می شود .
برخی تحقیقات کوچکتر نشان داده شده که برملین نیز می تواند در کاهش علائم آسم نقش به سزایی داشته باشد .

فشار خون

افزایش مصرف پتاسیم با مصرف میوه و سبزیجات پتاسیم زیاد می تواند به کاهش فشار خون کمک کند . بر اساس بررسی ملی آزمایشات بهداشتی و تغذیه ای (NHANES) ، کمتر از 2 درصد از بزرگسالان ایالات متحده توصیه روزانه 4،700 میلی گرم را بر آورده می کنند . همچنین استفاده زیاد پتاسیم با کاهش 20 در صدی خطر مرگ ناشی از تمام دلایل همراه است .

سرطان

آناناس به عنوان منبع عالی ویتامین C ، یک آنتی اکسیدان قوی ، می تواند به مبارزه با تشکیل رادیکال های آزاد کمک شایانی کند . این ها با پیشرفت سرطان در ارتباط می باشد . مطالعات و ببرسی های قدیمی نشان داده است که بتاکاروتن ارتباط معکوس با پیشرفت سرطان روده بزرگ در یک جمعیت ژاپنی دارد. یک مطالعه موردی با کنترل موردی در سال 2004 بتاکاروتن را با تاثیر محافظتی بر سرطان پروستات مرتبط کرده است .
با این وجود  ، مطالعات اخیر نشان داده اند که ممکن است به این صورت نباشد . دریافت کردن فیبر زیاد از همه میوه ها و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز همراه می باشد .

دیابت

اشخاص مبتلا به دیابت نوع 1 که رژیم های غذایی پر فیبر استفاده می کنند ، قند خون کمتری دارند و افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است سطح قند خون ، لیپیدها و انسولین را کاملا بهبود ببخشند .

 

عوارض

 

هضم

آناناس به علت داشتن فیبر و آب ، به جلوگیری از یبوست و ترویج منظم و دستگاه گوارش سالم نیز کمک می کند . آناناس همچنین سرشار از برملاین می باشد ، آنزیمی که به بدن کمک می کند پروتئین ها را هضم کند . برملین همچنین سلول های ایمنی التهابی به نام سیتوکین ها را کاهش می دهد و موجب آسیب رساندن به دستگاه گوارش می شود . ساقه های خوراکی متمرکز ترین منبع برملین است که می توان آن را استخراج کرد و به راحتی در فرم مکمل موجود می باشد .

باروری

رژیم های غذایی حاوی آنتی اکسیدان برای بهبود باروری است . از آن جا که رادیکال های آزاد می توانند به سیستم تولید مثل آسیب برساند ، غذا هایی با فعالیت آنتی اکسیدانی زیاد مثل آناناس برای اشخاصی که سعی در تصور دارند توصیه می شود . آنتی اکسیدان های موجود در آناناس همانند ویتامین C و بتاکاروتن و ویتامین ها و مواد معدنی مس ، روی و فولات دارای خواصی هستند که بر باروری مرد و زن تأثیر به سزایی می گذارد .

شفا و التهاب

طی بعضی از تحقیقات نشان داده اند که برملین ، در درجه اول در ساقه ، می تواند تورم ، کبودی ، زمان بهبودی و درد ناشی از آسیب و مداخله جراحی را کاهش دهد .

سلامت قلب

فیبر ، پتاسیم و ویتامین C موجود در آناناس ، سلامت قلب را تقویت می کند. طبق یک مطالعه ، افرادی که روزانه 4،069 میلی گرم پتاسیم مصرف کرده اند ، در مقایسه با افرادی که کمتر پتاسیم مصرف کرده اند ، خطر مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلب را کاهش داده اند . همچنین دانشمندان نیز استفاده زیاد پتاسیم را با کاهش خطر سکته مغزی ، محافظت در برابر از دست دادن توده عضلانی ، حفظ تراکم مواد معدنی استخوان و کاهش شکل گیری سنگ کلیه پیوند می دهند .

پوست

آنتی اکسیدان ویتامین C ، هنگامی که به شکل طبیعی آن خورده شود یا به صورت موضعی استفاده شود ، می تواند در مبارزه با آسیب های پوستی ناشی از آفتاب و آلودگی ، کاهش چین و چروک ها و بهبود کلیت پوست کمک کند . ویتامین C همچنین در تشکیل کلاژن ، سیستم پشتیبانی پوست ، نقش کاملا اساسی را در پی دارد .

_____________________________________________

بیشتر بخوانید  : هر آنچه باید درباره ویتامین E بدانید

_____________________________________________

 

تغذیه آناناس

یک فنجان تکه های آناناس تازه حاوی تقریبا :

• 82 کالری
• 0.2 گرم (گرم) چربی
• 0 گرم کلسترول
• 2 میلی گرم (میلی گرم) سدیم
• 21.65 گرم کل کربوهیدرات کل (شامل 16 گرم شکر و 2.3 گرم فیبر)
• 89/0 گرم پروتئین

به عنوان درصدی از نیاز های روز مره ی شما ، به همان مقدار تکه های آناناس تازه تهیه می شود :

• 131 درصد ویتامین C
• 2 درصد ویتامین A
• 2 درصد کلسیم
• 3 درصد آهن

آناناس همچنین منبع ویتامین ها و مواد معدنی مهمی  می باشد ، از جمله :

• تیامین
• ریبوفلاوین
• ویتامین B-6
• فولات
• اسید پانتوتنیک
• منیزیم
• منگنز
• پتاسیم
• بتاکاروتن و سایر آنتی اکسیدان ها

آناناس تازه تنها منبع شناخته شده آنزیمی به نام برملین است که ممکن است در طیف وسیعی از فواید سلامتی گوناگون نقش اساسی داشته باشد .

 


بیشتر بخوانید : فواید بی نظیر و چشمگیر موز


رژیم غذایی آناناس

یک آناناس را با بدن محکم ، چاق و چروک ، بدون کبودی یا لکه های نرم و با برگ های سبز در تاج انتخاب کنید .
پوسته بیرونی سبز به معنای آن نیست که آناناس رسیده نیست و برخلاف تصور همه ی افراد ، سهولت در برگ ها را از تاج بیرون نمی آورد .
آناناس را در اوج رسیدن آن ها انتخاب کنید . بر عکس میوه های دیگر ، آن ها پس از برداشت محصول به بلوغ خود ادامه نخواهند داد .
آناناس کامل باید در دمای اتاق نگهداری شود ، در حالی که آناناس های بریده شده باید حتما در یخچال نگهداری شوند .
هنگام خوردن آناناس کنسرو شده یا بسته بندی شده ، باید انواع کنسرو شده در آب آناناس را انتخاب کنید ، نه شربت سنگین .
در این جا چند نکته آماده سازی برای استفاده بیشتر آناناس در رژیم غذایی آورده شده است:
آناناس را به کباب های مورد علاقه خود اضافه کنید . میگو ، مرغ یا کباب استیک را با پیاز قرمز ، آناناس و گوجه فرنگی گیلاس امتحان کنید .
سالاد میوه ای را با توت فرنگی ، آناناس ، پرتقال نارنگی و انگور درست کنید . بالا با نارگیل خرد شده بدون چاشنی برای پیچ و تاب تازه .
مقداری برش آناناس را هنگام ناهار یا شام به سالاد خود اضافه کنید .
هیچ چیز مزه ای بهتر بی نظیر تر از آب میوه تازه در صبح ندارد . هنگامی که خودتان آن را درست می کنید ، می توانید مطمئن باشید که هیچ ماده نگهدارنده یا شیرینی در آن وجود ندارد .

 

 

فواد

 

خطرات آناناس

مسدود کننده های بتا ، نوعی دارویی که معمولا برای بیماری های قلبی تجویز می شود ، می تواند موجب افزایش سطح پتاسیم در خون شود . غذا های پتاسیم بالا هنگام مصرف مسدود کننده های بتا باید در حد اعتدال مصرف شوند .
استفاده زیاد پتاسیم می تواند برای افرادی که کلیه آن ها کاملا عملکردی ندارند مضر با شد . اگر کلیه های شما قادر به از بین بردن پتاسیم اضافی از خون نباشند ، می تواند کشنده باشد .
اشخاص ابتلا به بیماری ریفلاکس معده دستگاه گوارش (GERD) امکان دارد در هنگام مصرف غذا های بسیار اسیدی ، افزایش علائم مثل  سوزش قلب و سوزش مجدد را تجربه کنند . با این حال ، واکنش های فردی متفاوت است .
تمرکز خود را بر تغییر رژیم غذایی کلی و اضافه کردن طیف وسیعی از مواد مغذی به رژیم غذایی کلی به جای غذا های خاص کاملا متمرکز کنید .  یک آناناس متوسط حدود 13 گرم فیبر را فراهم می کند . دستورالعمل های رژیمی برای آمریکایی ها 21 تا 25 گرم در روز برای خانم ها و بین 30 تا 38 گرم در روز برای آقایان توصیه می کند .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *