هر آنچه لازم است راجع به تیامین یا ویتامین B1 بدانید.

امروزه اکثر افراد برای دریافت انرژی لازم بدن ، به ویتامین های متنوعی نیز نیاز دارد.مثلا ویتامین B1 یا تیامین باعث می شود بدن از کربوهیدرات ها به عنوان انرژی استفاده کند. این ماده برای متابولیسم گلوکز ضروری است و در عملکرد اعصاب ، ماهیچه ها و قلب نقش کاملا مهم و اساسی دارد. ویتامین B1 مانند ویتامین های گروه B یک ویتامین محلول در آب است. ویتامین ها با توجه به موادی که در آن حل می شوند طبقه بندی می شوند. بعضی از آنها در آب حل می شوند و برخی دیگر در چربی حل می شوند. ویتامین های محلول در آب از طریق جریان خون انتقال می یابند . هرچه بدن از آن استفاده نکند ، در ادرار از بین می رود.

 

خوراکی ها

گوشت ، ماهی و غلات منبع خوبی از ویتامین B1 هستند .  غلظت بالایی از ویتامین B1 در لایه های بیرونی و جوانه غلات و همچنین در مخمر ، گوشت گاو ، گوشت خوک ، آجیل و غلات کامل وجود دارد. میوه و سبزیجات حاوی آن شامل گل کلم ، جگر ، پرتقال ، تخم مرغ ، سیب زمینی و کلم است .  همچنین غلات صبحانه و محصولات تهیه شده با آرد سفید یا برنج سفید ممکن است با ویتامین B غنی شوند. در ایالات متحده ، مردم حدود نیمی از ویتامین B1 خود را در غذاهایی که به طور طبیعی حاوی تیامین هستند ، مصرف می کنند ، در حالی که بقیه از غذاهای حاوی ویتامین غنی شده است.

گرم کردن ، پخت و پز و فرآوری مواد غذایی و جوشاندن آنها در آب باعث نابودی تیامین می شود. از آنجا که ویتامین B1 محلول در آب است ، در آب پخت و پز حل می شود. برنج سفید که غنی نشده باشد ، حاوی تنها یک دهم از تیامین موجود در برنج قهوه ای است. بر اساس مطالعات بررسی شده در موسسه ملی بهداشت (NIH) یادآور شد که یک وعده غلات صبحانه غنی شده 1.5 میلی گرم  از تیامین را فراهم می کند ، که این بیش از 100 درصد از مقدار توصیه شده روزانه می باشد . یک قطعه نان گندم کامل حاوی 1/0 میلی گرم یا 7 درصد از نیاز روزانه است. انسان ها به تأمین مداوم ویتامین B1 نیاز دارند ، زیرا در بدن ذخیره نمی شود. این باید بخشی از رژیم روزانه باشد.

فواید ویتامین B1

ویتامین B1 یا تیامین می تواند به جلوگیری از عوارض در سیستم عصبی ، مغز ، ماهیچه ها ، قلب ، معده و روده کمک کند . همچنین در جریان الکترولیت ها به داخل و خارج سلول های عضلانی و عصبی نقش اساسی دارد. این ماده به جلوگیری از بیماری هایی مانند بری بری ، که شامل اختلالات قلب ، اعصاب و دستگاه گوارش است ، کمک شایانی می کند.

فواید ویتامین B1

 

در پزشکی استفاده می شود

بیمارانی که ممکن است تیامین را برای درمان سطح پایین ویتامین B1 دریافت کنند ، شامل افرادی که دارای نوریت محیطی هستند ، التهاب اعصاب خارج از مغز یا لوزه است. برخی از ورزشکاران برای تقویت عملکردشان ، مکمل های تیامین مصرف می کنند. افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو ، اسهال مداوم و اشتهای ضعیف نیز ممکن است تیامین را دریافت کنند. ممکن است به کسانی که در حالت اغما هستند ، تزریق تیامین تزریق شود. برخی از ورزشکاران برای بهبود عملکردشان از تیامین استفاده می کنند. این ماده ممنوع برای ورزشکاران در ایالات متحده نیست.

سایر شرایطی که مکمل های تیامین به آنها کمک می کند عبارت اند از:

  • ایدز
    زخم کانکر
    آب مروارید
    گلوکوم و سایر مشکلات بینایی
    سندرم مخچه ، نوعی آسیب مغزی
    سرطان دهانه رحم
    درد دیابتی
    فشار
    بیماری قلبی
    بیماری کلیوی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
    دریازدگی
    سیستم ایمنی ضعیف

همه این کاربردها توسط مطالعات و تحقیقات به طور قطعی تأیید نشده است.

 

علائم کمبود ویتامین B1

کمبود ویتامین B1 معمولاً به بربری منجر می شود ، شرایطی که در اعصاب محیطی و هدر رفتن مشکلاتی دارد.

کاهش وزن و بی اشتهایی می تواند ایجاد شود. همواره ممکن است مشکلات ذهنی از جمله سردرگمی و از دست دادن حافظه کوتاه مدت وجود داشته باشد.

 


بیشتر بخوانید : هر آنچه باید در مورد اینوزیتول (ویتامین B8) بدانید.


 

چقدر به ویتامین B1 نیاز داریم؟

در ایالات متحده ، میزان روزانه توصیه شده (RDA) تیامین که از طریق دهان مصرف می شود ، 1.2 میلی گرم برای مردان و 1.1 میلی گرم برای زنان بالای 18 سال است. زنان باردار یا شیرده در هر سنی باید روزانه 1.4 میلی گرم مصرف کنند.

 

چه کسی در معرض کمبود B1 است؟

افرادی که رژیم غذایی ضعیفی دارند مثل سرطان ،  بیماری صبحگاهی  در دوران بارداری ، جراحی چاقی و همودیالیز در معرض خطر کمبود تیامین هستند. افرادی که مرتباً بیش از حد الکل می نوشند ممکن است دچار کمبود شوند ، زیرا ممکن است تیامین را از غذای خود جذب نکنند. سندرم Wernicke، Korsakoff نوعی اختلال است که افراد مبتلا به الکلیسم مزمن را تحت تأثیر قرار می دهد . با کمبود تیامین ارتباط دارد و در صورت عدم درمان می تواند کشنده باشد.

افراد مبتلا به سندرم Wernicke،Korsakoff و افرادی که از الکل خارج می شوند ممکن است برای بهبودی آنها ، تیامین تزریق شوند. سایر بیماری ها ، مانند HIV ، می تواند جذب مواد مغذی را کاهش دهد و این می تواند منجر به کمبود ویتامین B1 شود.

 


بیشتر بخوانید : گوشت قرمز برای سلامتی خوب است یا بد؟


 

چند نشانه و علائم کمبود تیامین (ویتامین B1)

تیامین که به عنوان ویتامین B1 نیز شناخته می شود ، یکی از هشت ویتامین ضروری B است که عملکردهای مهم بسیاری در بدن دارد. تقریباً در تمام سلول های شما استفاده می شود و وظیفه کمک به تبدیل غذا به انرژی را دارد . از آنجا که بدن انسان قادر به تولید تیامین نیست ، باید از طریق غذاهای متنوع و غنی از تیامین ، مانند گوشت ، آجیل و غلات کامل مصرف شود. کمبود تیامین در کشورهای توسعه یافته تقریباً نادر است. با این حال ، عوامل مختلفی ممکن است خطر شما را افزایش دهند ، که عبارت اند از:

  • وابستگی به الکل
    کهنسال
    HIV / AIDS
    دیابت
    جراحی باریاتریک
    دیالیز
    مصرف دیورتیک با دوز بالا

بسیاری از مردم متوجه نیستند که نقص آنها کمبود است ، زیرا بسیاری از علائم ظریف و ناچیز ، غالباً نادیده گرفته می شوند.

در اینجا چند علامت و علائم کمبود تیامین آورده شده است.

 

1. از دست دادن اشتها

یکی از علائم اولیه کمبود تیامین کاهش اشتها یا بی اشتهایی است.محققان و دانشمندان بر این باورند که تیامین نقش مهمی در تنظیم سیری دارد. به کنترل مرکز سیری که در هیپوتالاموس مغز قرار دارد کمک می کند. هنگامی که کمبود رخ می دهد ، عملکرد طبیعی مرکز سیری تغییر می کند ، باعث می شود بدن حتی در صورت عدم وجود احساس سیری یا پر شدن شود. این می تواند به عدم اشتها منجر نیز شود . بر اساس مطالعات بررسی شده ، یکی از علائم شایع کمبود تیامین از بین رفتن اشتها است.

 

2. خستگی

خستگی ممکن است به تدریج یا ناگهان رخ دهد. این می تواند از کاهش اندک انرژی تا فرسودگی شدید باشد ، احتمالاً بسته به شدت کمبود. از آنجا که خستگی یک علامت مبهم با علل متعدد احتمالی است ، معمولاً می تواند به عنوان نشانه کمبود تیامین نادیده گرفته شود. با این حال ، با توجه به نقش حیاتی تیامین در تبدیل مواد غذایی به سوخت ، جای تعجب ندارد که خستگی و کمبود انرژی یک علامت شایع کمبود باشد . در حقیقت ، بسیاری از مطالعات بررسی شده ، موارد خستگی را به کمبود تیامین نیز مرتبط کرده است .

3. رفلکس های کاهش یافته

کمبود تیامین می تواند روی اعصاب حرکتی تأثیر بگذارد. در صورت عدم درمان ، آسیب به سیستم عصبی شما ناشی از کمبود تیامین می تواند باعث ایجاد تغییر در رفلکس های شما شود. رفلكس هاي كاهش يا عدم حضور زانو ، مچ پا و سه سر ران اغلب مشاهده مي شود و با پيشرفت كمبود ، ممكن است در هماهنگي و توانايي راه رفتن شما تاثير بگذارد .

 

4. احساس سوزن سوزن شدن در بازوها و پاها

سوزن سوزن شدن ، لرزیدن ، سوزش یا احساس پین و سوزن در اندام فوقانی و تحتانی علامتی است که به عنوان پارستزی شناخته می شود. اعصاب محیطی که به بازوها و پاهای شما می رسند به عملکرد تیامین تکیه زیادی دارند. در موارد کمبود ممکن است آسیب عصبی محیطی و پارستزی رخ دهد. در حقیقت ، بیماران در مراحل اولیه کمبود تیامین پاراستزی را تجربه کرده اند . همچنین ، مطالعات و بررسی ها در موش صحرایی نشان داده اند که کمبود تیامین منجر به آسیب عصب محیطی شده است . در نهایت ، تیامین از بسیاری جهات در سلامت اعصاب نقش دارد و کمبود آن ممکن است باعث پاراستزی شود.

5. تاری دید

کمبود تیامین ممکن است یکی از بسیاری از دلایل تاری دید باشد. کمبود شدید تیامین می تواند باعث تورم عصب بینایی شود و باعث نوروپاتی نوری شود. این می تواند باعث تاری یا حتی از بین رفتن بینایی شود. چندین مورد مستند ، تاری دید و افت بینایی را با کمبود شدید تیامین مرتبط کرده است. علاوه بر این ، بینش بیماران پس از مکمل با تیامین به طور قابل توجهی بهبود یافته است .

6. حالت تهوع و استفراغ

اگرچه علائم گوارشی در کمبود تیامین کمتر دیده می شود ، اما هنوز هم می تواند بروز کند. دقیقاً مشخص نیست که چرا علائم گوارشی ممکن است با کمبود تیامین ظاهر شود ، اما موارد مستند شده از علائم دستگاه گوارش پس از مکمل تیامین برطرف شده است .

 

 


بیشتر بخوانید : هر آنچه باید درمورد ویتامین B کمپلکس بدانید.


غذاهای غنی شده  از تیامین

خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل غذاهای غنی از تیامین است می تواند به جلوگیری از کمبود تیامین کمک کند. میزان مصرف روزانه توصیه شده (RDI) برای مردان 1.2 میلی گرم و برای خانم ها 1.1 میلی گرم است .

در ادامه لیستی از منابع خوب تیامین و همچنین RDI موجود در 100 گرم ( 32 ) وجود دارد:

  • جگر گوشت گاو: 13٪ از RDI
    لوبیای سیاه ، پخته شده: 16٪ از RDI
    عدس ، پخته شده: 15٪ از RDI
    آجیل ماکادامیا ، خام: 80٪ از RDI
    ادمام ، پخته شده: 13٪ از RDI
    خوک خوک ، پخته شده: 37٪ از RDI
    مارچوبه: 10٪ از RDI
    غلات صبحانه غنی شده: 100٪ از RDI

بسیاری از غذاها حاوی مقادیر کمی تیامین از جمله ماهی ، گوشت ، آجیل و دانه هستند. اکثر افراد قادر به پاسخگویی به نیاز تیامین خود به آنها بدون مکمل هستند.

 


بیشتر بخوانید : هر آنچه را باید در مورد ویتامین D3 بدانید ؟


 

عوارض جانبی ویتامین B1

  • شواهد هیچ آسیبی از ویتامین B1 زیاد تأیید نمی کند ، اما سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در مورد استفاده از مکمل ها هشدار می دهد. آنها از مردم می خواهند قبل از استفاده از مکمل های غذایی یا به عنوان جایگزین مواد غذایی ، با ارائه دهنده خدمات درمانی خود را معاینه کنند و از مردم می خواهند به جای توصیف پزشک در مورد چگونگی بهبود سلامتی ، به جای خود تشخیص ، به دنبال مشاوره پزشک باشند.
  • چای و قهوه حاوی تانن ها ، مواد شیمیایی هستند که ممکن است با تیامین در تعامل باشند و جذب آن را سخت تر می کند.
  • برخی از مواد شیمیایی موجود در پوست صدف و ماهی خام می توانند تیامین را از بین ببرند ، در صورت خوردن در مقادیر زیاد به طور بالقوه منجر به کمبود می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *